Chat with us, powered by LiveChat Távoli asztal – fekete képernyő probléma – Alpha Online

Support hub

Screenshot_6

Távoli asztal – fekete képernyő probléma

Információ a jelenleg fennálló és égető probléma a “Távoli asztal – fekete képernyő probléma” kapcsán:
Sajnálatos módon a hiba valódi okát nem tudjuk, ami még ennél is aggasztóbb, hogy a Microsoft sem. A hiba jelenség több éve fennáll az IT közösségben és ez idáig nem sikerült orvosolniuk. A jelenség előfordulása teljesen randomnak tűnik, de biztos vagyok benne, hogy van összefüggés, csak nem látjuk.
Az interneten fellelhető információk ezen témában nem hitelesek és nem validáltak. A hivatalos Microsoft forrás pedig nem megoldást ad, csak elodázza a problémát. Külsős szerződött partnereink is próbálkoznak valamilyen megoldással előállni, sajnos ez idáig sikertelenül.
Házon belül jelenleg is több lehetőséget tesztelünk a hiba javítására.
Különböző szervíz folyamatok, ezekhez kötött háttér fájlok, regisrtry beállítások, GPO beállítások és egyéb workaround-ok tesztelése folyamatosan zajlik.
Nehézséget okoz, hogy a tesztelés munkaidőben nem lehetséges vagy rendkívül nehéz.
A technikai háttér komplexitása és nem megfelelő dokumentációja nagy akadályt jelent a hiba jelenség feltárásában és megoldásában.
A hiba elhárítása egyértelműen prioritást élvez, ahogy az ebből adódó hibajelentések orvoslása is.
Tisztában vagyunk vele, hogy ez a hiba a mindennapi működésünket akadályozza vagy lehetetleníti el vállalati szinten és mind a felhasználói, mind az IT Support oldalán rendkívüli feszültséget indukál.
Ezért kérek minden kollégát, hogy a lehetőségekhez mérten, nyugodtan próbálja meg kezelni a helyzetet! Továbbá, a hibák orvoslásának hatékonyabb kezelése érdekében, használjátok a Support HUB megújult, egységesített oldalát és azon belül is részesítsétek előnyben a Chat bejelentési formát!
Az oldalt elérhetősége: Support HUB
vagy az központi vállalti információs portálon keresztül, aminek az elérhetősége: Központi Alpha Portál – Intranet
Köszönöm a türelmeteket és az együttműködéseteket!

Üdvözlettel,
Bencze Zoltán | Digitalizációs Divízió Igazgató